DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Nevzat Karalp Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında 16 şube ve 480 öğrenci ile Denizli Lisesi tarihi binasında " Koca Mektep Anadolu Lisesi" adı ile eğitim öğretime başlamıştır.

2006 – 2007 Öğretim yılı başında hayırsever Nevzat Karalp tarafından 1200 Evler Mahallesinde yaptırılan binaya taşınmış ve adı "Nevzat Karalp Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda tüm sınıflarda ve laboratuarlarda Fatih projesi ile akıllı tahtalar kurulmuştur. Ayrıca okulumuzda 4 Yönetici, 45 kadrolu öğretmen görev yapmaktadır. Herhangi bir branşta kadro eksiğimiz bulunmamaktadır.

Hayırseverimiz Nevzat Karalp tarafından özel proje olarak yaptırılan okul binamız ; bodrum, zemin ve 3 kat şeklinde hizmet vermektedir. Doğalgazlı ısınma sistemine sahip olan okulumuzda asansör de mevcuttur. Binada 24 derslik, 4 donanımlı laboratuar, 1 çok amaçlı salon yer almaktadır. Ayrıca okulumuzun 12.750 m2 bahçe alanı bulunmakta, bu bahçede otopark, basketbol, voleybol alanlarının dışında çok amaçlı bir amfi de yer almaktadır.

Okulumuz ilk mezunlarını, 388 öğrenci olarak, 2008-2009 eğitim öğretim yılı sonunda vermiştir. Mezun öğrencilerimizin 290' ı ilk girişte yükseköğretim programlarına yerleşmiştir. Dağılım; 275' i 4 yıllık ve üzeri lisans programlarına, 5' i önlisans programlarına, 10 öğrenci de açık öğretim programlarına şeklinde olmuştur. Yerleşme oranımız %74,94 olup Anadolu Liseleri arasında tüm Denizli genelinde okulumuz il ikincisi olmuştur.

Okulumuz hijyenik temizliği, düzenliliği, bahçe güzelliği ve eğitim – öğretim kalitesiyle Türkiye'nin gözde Devlet Okullarından birisidir.

Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 11.03.2024 08:22 - Görüntülenme: 4513