Nevzat KARALP

nevzatkaralp

Denizli merkez hatipoğlu mahallesinde 1945 yılında orta halli bir ailenin altıncı ve en küçük çoçuğu olarak dünyaya geldi.1952–1957 yılları arasında kahramanlar ilkokulun da okurken yaz tatillerinde babasının iş yerinde şeker, lokum ve helva imalathanesinde çalışarak iş ve ticareti öğrenmeye başladı.

İlk ve orta öğrenimini 1962 yılında tamamladıktan sonra baba mesleği olan şeker ve lokum imalatı ve ticaretine başladı. 1967 tarihinde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra mesleği olan şekerciliğe devam etti. 1968 yılında Ayşe Hanımla evlendi ve Önder, Özlem ve Özge isimli 3 çoçuğu oldu.

1969 yılında ticaret hayatında değişiklik yapıp hiç bilmediği bir konu ve apayrı bir dal olmasına rağmen demir çelik imalatı ve ticaretine başladı. Uzun yıllar bu sektörde her konuda kendini geliştirerek 10 kişi ile başlamış olduğu küçük ticarethaneyi azimle ve çok çalışarak 600 kişinin çalıştığı altı adet şirket topluluğu haline getirmiş bulunmaktadır.

Kar-demir şirketi Türkiye´nin en büyük 500 şirketi sıralamasında ilk 300 içinde bulunmaktadır. 2002 yılından bu yana en fazla ihracat yapan firmalar arasında ilk 600 arasında Denizli´de 2. Sıradadır.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan sayın Nevzat KARALP ve Başkan Yardımcısı sayın Önder KARALP'in firmanın büyüyerek birçok insana iş imkânı sağlamasında, dürüst ve özverili çalışmaları yatmaktadır.

Bugün şirketlerin başında bulunan yüksek öğrenimli aile fertleri " hep daha iyisi" politikasıyla Denizli'mizin gurur duyacağı işler yapmak için çalışmaktadır.

Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 11.03.2024 08:22 - Görüntülenme: 9583